Už jsme plně virtuální

V neděli 20.10.2013 jsme odstavili náš poslední fyzický server. Všechny hostingové služby už poskytujeme čistě na pronajímaných strojích.

Začali jsme s jedním starším serverem Dell (Pentium 3 1GHz, 512 MB RAM) v serverovně místního ISP, byl rok 2006 a od jara 2007 jsme začali poskytovat webhosting Aurem pro klienty. Během následujících dvou let přibyl nový server (Core2Duo 2.3GHz, z počátku 2 GB RAM a 960GB disk) tentokrát už hostovaný v profesionálním datacentru Master Internetu v Praze. V roce 2011 jsme serveru přidali RAM a disk a rozjeli KVM virtualizaci. Touto dobou jsme také úplně odstavili původní server.

Minulý rok (2012) jsme začali řešit, co se stárnoucím serverem. Nákup nového by nebyl rentabilní, tak jsme zvolili VPS hosting u wedos. Po tříměsíčním testování jsme na přelomu července a srpna 2013 přenesli klientské weby na VPS. Další necelé tři měsíce měli klienti s vlastní doménou čas na přenastavení DNS (neudělal to jen jeden).

Služby běží na pronajatých VPS zatím k plné spokojenosti. OPRAVA léto 2014: výpadky jsou u WEDOS opravdu poměrně nepříjemné.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.